El Parc de les Olors

El Parc de les Olors és un espai per conèixer el món de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals amb els sentits.

La Xarxa de Parcs dels aromes, és un projecte dedicat a recuperar espais agraris d’alt valor paisatgístic per convertir-los en jardins productius i que a la vegada siguin visitables. Cada parc té una pròpia identitat en l’entorn i en la seva situació geogràfica. Els cultius de cada parc garanteixen criteris d’agricultura ecològica i són una oportunitat d’ocupació i innovació del món rural.

A Sant Joan les Fonts, el projecte, s’ha iniciat als entorns del Monestir Romànic, justament als jardins del mateix i a l’Hort del Rector, al costat de l’església parroquial.

La visita es distribueix en dues parts: al Jardí del Monestir i a l’Hort del Rector, on hi ha un circuit terapèutic.

Durant la visita aprendrem sobre les plantes, les plantes aromàtiques i els seus usos. Les podrem tocar, olorar… caminarem descalços pel circuit terapèutic i coneixerem el Molí Fondo i la importància de l’aigua.

Durant el covid-19 i l’estat d’alarma, la part de l’Hort del Rector queda suprimida per motius de seguretat, i per tant la durada de la visita es redueix a una hora i mitja aproximadament i el preu de la visita també es redueix. 

La visita té una durada d’unes 2 hores i mitja. Depenent de les necessitats de cada grup. La visita està adaptada a tots els col·lectius.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Punt de trobada: Monestir Romànic de Sant Joan les Fonts